HomeEven VoorstellenPMKTLinksLinksKostenContactLinks

 

Kinderwijsheid Kindertherapie
Erwin de Grijs
Utrecht (Leidsche Rijn)
Vleuten / De Meern
en omstreken
Mobiel: 06-23903789

erwindegrijs@kinderwijsheid.net

Faalangst training

Heeft uw kind last heeft van faalangst op school, bij het sporten of in de omgang met anderen? Met een faalangsttraining kan je om leren gaan met deze gevoelens! De kern van deze training zit hem in een andere manier van denken. Maar ook leren ontspannen, relativeren en een goede voorbereiding houden faalangst op afstand. De kans is groot dat deze angst niet alleen thuis in de weg zit. Deze angsten hebben namelijk vaak tot gevolg dat kinderen op school onder hun niveau presteren. Een faalangsttraining kan de kinderen helpen om effectief hun angsten te overwinnen en meer zelfvertrouwen te krijgen.

Herkent u het volgende bij uw kind

Uw kind leert en begrijpt de stof thuis en in de les, maar als het erop aankomt is uw kind alles vergeten: uw kind heeft een zogenaamde black-out.
Als uw kind een toets terugkrijgt, snapt uw kind niet dat hij/zij die fouten heeft gemaakt of dat hij/zij het op de toets niet meer wist.
Dit gebeurt een tweede en derde keer opnieuw (bij hetzelfde vak) en het lijkt erger te worden.
Uw kind ervaart steeds meer stress omtrent school. Dit uit zich bijvoorbeeld in slecht slapen, piekeren en allerlei lichamelijke klachten.
Uw kind heeft moeite met vragen stellen in de klas en met presenteren.
Het gevoel van onmacht en frustratie wordt bij uw kind steeds groter en de motivatie wordt minder:
uw kind heeft het gevoel dat niemand het begrijpt.

Wat gebeurt er binnen de Training Faalangst
Tijdens deze training leert men zichzelf beter kennen, meer inzicht te krijgen in de lichamelijke reacties en negatieve gedachten bij stressvolle situaties, zoals een repetitie of spreekbeurt. Met deze nieuwe inzichten kan uw kind meer grip krijgen op wat er in zijn of haar lijf en hoofd gebeurt als hij of zij zenuwachtig wordt of angst voelt opkomen.

De training is voor kinderen van 8 tot 16 jaar.